GOD JUL

VARNING för känsliga läsare! Bilder från igår då temat var ruttet...

Får inte glömma det viktigaste, fick strikta order om att skriva att det var Nils som fotograferade!



Julafton imorgon och julkänslan är på 0. Det kan tänkas bli en mini blogg paus , då alla missade utmaningar kommer alla på en gång. Blogglusten är den samma som julkänslan.

Tandregleringen halv två idag då jag fick ...

img_7610 (MMS)

Tandregleringen halv två idag då jag fick beskedet om räls i 1,5-2 år och utslitning av 4 tänder. Det här kommer bli fin fint ska ni se! Om en timma sitter jag och de goa pickarna och äter pizza. Sen blir det övernattning i en väldigt kall kvartetsgård då mjukiskläder och ruttet är temat.  Förövrigt är jag jul till 100 med min finne mitt på näsan som gör så jag ser ut som Rudolf


Dan före dan före ....

Lånade Hera idag och red utan vantar så nu har jag skavsår mellan fingrarna , jete kult. När Frida hade slutat skolan gick vi runt på stan några timmar för julklapps shopping och uthämntning av biobiljetter för juldagen. Fick även med mig en mysig mössa. Uppdateringen känns usel när jag är i Skellefteå men det är som om blogg lusten sugs ut ur mig så fort jag kommer hit, så under lovet kommer den vara sämmre bara så ni vet. Imorgon ska jag till tandregleringen för information då jag får min dom om den eventuellt kommande tandställningen...

Dagens utmaning " Min första kyss" hoppar jag över eftersom det endast är ett fåtal personer som vet om den, vad jag vet iaf. Ni andra får vara lyckligt ovetande...


Idag hade jag på mig detta (Söndag)


På morgonen testade jag mammas gamla brudklänning som hängde framme


Bytte om till mjukisdress från H&M

Red ut i skogen senare så då blev det vinterstallkläderna

Efter stallet tog jag på mig svarta jeans och en svart tröja.

Hittar inte någon sladd så jag kan föra över bilder från systemkameran så dessa bilder får duga.

Mina drömmar

Är fortfarande hos pappa så "det här hade jag på mig idag" kommer i morgon.

Nu är det tänkt att jag ska skriva om mina drömmar, så ska försöka skriva det så det inte låter som en uppsats.

Jag har som alla andra drömmar, stora som små. Men generellt så vill jag klara gesällen när jag går ut skolan, få ett jobb på en salong eller skaffa eget. Vart jag vill bo har jag inte bestämt än, men det skulle inte vara så tokigt om jag fick se lite av världen. Jag vill kunna känna mig självständig och inte behöva leva på någon annan , men samtidigt så har jag drömmar om det perfecta boendet och familjen, men så länge jag är lycklig är jag även nöjd!

.

Visar dagens utmaning imorgon. Är hos pappa nu för att få mina dator fixad och skriva ett CV. Har ingen bild eller något så det här inlägget känns lite ovärt att skriva. Bättring till imorgon.

Den här veckan

Orkar inte skriva om veckan som gått, det är bara att läsa i bloggen.

Sitter hos Fanny med några goa prickar. Skriver mer sen.

Kan någon säga mig varför min pjätteryd lå...

img_3254 (MMS)

Kan någon säga mig varför min pjätteryd låg på golvet ist för att hänga på väggen när jag vaknade?


Min dag i bilder


Började skolan 11.15 , val i huset så det blev klättring idag. Fick mig upp till taket på den raka väggen två gånger.

Väntade med Josse på skolan ett tag innan jag begav mig hem, josse har lagt på sig lite tror jag...




Middag på McDonalds 




Film och packning inför morgondagens hemresa mot Skellefteå för ett jullov.

Min bästa vän

Byter plats på dag 11 och 12 eftersom ja har hämtat ut min Iphone från lagning idag ( fick en helt ny ) så därför blir det bättre om jag tar "min dag i bilder" imorgon. 

Egentligen skulle jag vilja skriva dag 12 - Min bästa vän , om ett halvår ist. Det är nämligen så att med samband med min flytt till Luleå har mina relationer med mina vänner förändras lite så just nu vet jag inte riktigt vart jag står bland mina vänner. Nu har det gått ca fyra månader men det skulle inte skada att vänta några  månader till då jag tror mer saker har fallit på sin plats. Men jag bestämde mig för att skriva som det var innan flytten , och som det förhoppningsvis kommer vara i fortsättningen.

IDA BRÄNNSTRÖM



Jag och Ida har spelat i samma fotbolls lag sen förskolan men inte umgåtts speciellt mycket fören någon gång under sjuan då vi fann varandra. Sen dess har hon varit min bästa vän. Med henne kan jag prata om allt mellan himmel och jord, hon vet allt om mig och då menar jag verkligen ALLT. Hon har alltid funnits där för mig och jag har alltid känt att jag kan lite på henne till 110%. Även om saker är komplicerade nu så är hon ändå min bästa vän och jag hoppas verkligen att det förblir så.


FELICIA SUNDQVIST



Felicia har varit en stor del av mitt liv under en väldigt lång tid. Vi har gått i samma klass från förskolan till nian. Vi blev väldigt bra vänner redan från början och jag ser henne mer som en syster än som en vän. Vi har gått igenom mycket tillsammans, vi har växt upp tillsammans  och hon har en väldigt stor plats i mitt hjärta. Med åren så började vi glida isär lite grann men hon är fortfarande en av mina bästa vänner och hon är en sån vän som jag känner att när det väl gäller finns hon där. Även om vi varit ifrån varandra länge känns det som om vi inte varit en dag utan varandra när vi träffas igen. 

Ida och Felicia är mina absolut bästa vänner men jag har även andra mycket bra vänner. För ungefär ett år sedan började jag umgås mycket med Claudia och det är något som jag är glad över, hon står mig också väldigt nära. Jag gillar mina vänner jätte mycket och är tacksam för att jag fått träffa alla er, även de nya i Luleå. Ni gör mitt liv.♥

Buffé

Skolstart kvart över åtta , ett prov och en halv film senare var klockan tio och jag befann mig på stan och skolan var slut för dagen. Nu har jag bara hantverks imorgon och en idrottslektion på fredag sen har jag jullov! Gick på stan med Josse ett tag innan vi högg in på Österns pärlas lunch buffé. Halv tre var jag hemma, sov till fyra då Candy fick en långpromenad. Sen dess har jag städat och lagat mat så om några minuter sitter jag och ser på Paradise hotell.

Min första kärlek

Min första kärlek hittade jag på dagis , vårt förhållande var seriöst...

Nej men om jag själv ska vara lite seriös ska jag nog sluta skriva nu , har aldrig varit kär på riktigt så det finns väl inte så mycket att berätta. Förhoppningsvis hittar även jag den sortens kärlek någon dag. 



Platser jag besökt

Antar att det syftar på länder, isf har jag varit i Turkiet två gånger och Kreta, Grekland en gång. Sen har jag även varit i Norge men det räknas väl inte?


Just me



Skolan började 10.25 och slutade 11.35, varav slutet bestod av ett simpsons avsnitt. Efter skolan blev det en sväng på stan då en julklapp och Matilda följde med hem. Hos mig satt vi och tryckte pepparkakor innan hon fick hämtning. Nu väntas en pn och sen beroende på längden av den så ska läggan få sig en uppfräschning.

My princess


Lucia



Ingen var speciellt sugen på att fastna på kort några timmar efter läggdax så det finns inte många bilder i kameran att välja bland. Två timmars sömn var det jag fick inatt och se hela julkalendern dieselråttor och sjömansmöss mysteriet på Greveholm och några avsnitt dieselråttot och skömansmöss. Efter lucia tåget och en lugn hantverkslektion ska jag nu gå och bekanta mig med min säng som jag saknat inatt och sen blir det en prommis till Coop för inhandling av mejeriprodukter och uthämtning av ett H&M paket!

Min favoritplats



Min favorit plats är utan tvekan min lägenhet! Jag kan göra precis vad jag vill , när jag vill. Dessutom utan att någon annan ska bry sig eller ta ansvar över någon annan!

Dinosaurie bäbis

Imorse tog jag en lång sovmorgon efter gårkvällens bravader. Hade inte köpt hem någon frukost för helgen så idag lyxade jag till brunchen , våfflor med glass och sylt. Sen dess har jag legat framför TV:n och sett klart hela Sex and the City boxen och vilat upp mig för ikväll då det är luciavaka hemma hos Evelina som står på schemat!

I min hadväska



Saker jag alltid har med mig: Börsen , tuggummi, läppsyl, marabou, handkräm, näs spray ( under förkylningstider) samarin , penna , snyggpiller ( burken innehåller ipren och andra tabletter) och mina glasögon.

Luleå



Candy ska få sig en promenad innan jag tar bussen in till stan och möter upp Matilda som sedan tar mig till okänd destination.

Mina syskon

Börjar det här inlägget med att jag älskar mina syskon jätte mycket! ♥

PONUTS: Han är tre år äldre än mig och ser mig som en lill-skit. Han är mitt enda " riktiga " syskon , dvs samma mamma och pappa, biologiska. Vår relation består mesta dels av bråk , han tycker det är jätte kul att brotta ner mig tills jag är död - kul för han och mindre kul för mig. Men det är väl något som hör till bröder? Vissa säger att vi är jätte lika medan vissa inte ser några likheter alls, själv ser jag inga speciella likheter. Även om vi bråkar mycket har vi några fina stunder då och då.


LOVISA:
Hon är min sju år yngre syster som är en kaxig liten tjej på nio somrar. Vi har bara samma mamma men jag ser henne ändå som en riktig syster. Av någon okänd anledning älskar hon också att bråka med mig, men det är kanske något som går i släkten? Jag kan känna igen mig i henne vissa stunder , jag var nog en mildare version av henne när jag var i hennes ålder.




tionde i tolfte

Ikväll blir det lugna puckar för mig, sov några timmar efter skolan och jag är helt borta i huvet fortfarande. Nu lyxar jag till fredagskvällen lite med tacos och sen blir det kladdkaka till efterrätt som ska ätas framför idol finalen om jag nu inte somnar under den.

Vad är kärlek?

Det finns flera olika sorters kärlek och du kan älska någon på olika sätt. Syskonkärlek, hatkärlek, you name it!  Men för min är grunden ändå samma för alla sorters kärlekar. Jag skulle kunna skriva världshistoriens längsta blogg inlägg om det här men jag tror varken jag eller du skulle orka läsa det då. Så istället sammanfattar jag det så kort jag kan , väldigt kort.

När du skulle göra vad som helst för någon även om ni varit med om en del sämre dagar , då är det kärlek för mig. ♥

Det här åt jag idag

Frukost: Special K - red berries med mjölk
Lunch: Någon kött gryta på skolan
Middag: Kyckling nudlar

Update: Det blev några vårrullar till kvällsfika också.

Egen hårvård


Ett urval bland de bilder som togs idag- Min klass

Ikväll pluggar , städar och tvättar jag, det bästa jag vet...
Lämna en komentar ifall ni vill att jag ska ta bort någon bild!

Hantverks

Svårt att fånga den rätta färgen på bild , är ljusare irl.
Jag och Julia arbetade ihop på hårvården idag. Jag fick mörkare hår och slingor i två omgångar och hon fick ljusare slingor, bort med utväxten och lite kortare hår.

Beauty by Jowa





Efter skolan hade jag tid på Gossip för nya naglar, gelé denna gång. Jag fick kanten väldigt långt ner men det är för att jag ska slippa göra helt nya naglar nästa gång och bara fylla på längst ner. Josefine som gjorde dem överraskade mig och berättade att min mamma redan hade varit in förra veckan och betala mina naglar + borttagning som en tidig julklapp, och eftersom mina förra naglar redan hade fallit av hade jag lite pengar tillgodo så då byggde hon in några stenar. Tack mamma! ♥ Bättre bilder på naglarna kommer att komma upp på hennes hemsida eller så kan ni kolla hennes facebook sida. 

När naglarna var klara åkte jag hem och rastade Candy innan jag tog bussen in till stan för att ge min morbror en ny frisyr, sen stod han för maten så det blev friterad kyckling på Österns pärla och nu mår min mage som den förtjänar. Om några minuter börjar Grey´s och sen ska jag peppa i min ensamhet för egen hårvård som vi har imorgon!

Mina föräldrar

MAMMA: Min mamma heter Annica och är den jag ärvt mest av. I vuxen ålder tycker jag inte vi ser speciellt lika ut men om man kollar på kort från när vi är i samma ålder syns likheten rätt mycket. Vi har rätt lika personligheter också, det som märks mest är temperamentet då personer som känner båda oss kan säga till mig att jag har ärvt det av henne. Hästintresset kommer nog också från henne och det är hos mamma jag bott största tiden sen mina föräldrar skiljde sig. Även fast jag inte alltid håller med om hennes åsikter och så har hon ändå oftast rätt (enligt henne, och ibland enligt mig) så älskar jag henne jätte mycket och skulle inte vilja byta ut henne mot någon mamma i världen ♥





PAPPA: Min pappa heter Patrik och det enda jag ärvt av honom är fötterna och det är inget jag är speciellt stolt över. Han jobbar på Tieto med något inom datorer men enda sen han var "ung" har han hållit på musik och jobbat som DJ. Han gör även andra småsaker som reklam-pratare på hockeyn osv. Om jag själv ska beskriva min kära fader med ett ord måste det nog bli pryl-galning, han tycker det är jätte coolt med alla nya saker och det värsta är att han köper allt men aldrig använder det och dessutom håller han inte igen med att skryta om alla nya "häftiga" saker, han får ett speciellt leende på läpparna när han ska berätta om något av hans nya saker. Men det är är ändå saker som göra han till vem han är och jag skulle inte vilja ändra på det. Pappa har varit tillsammans med Nina sen några år tillbaka och förr bodde jag hos dem genomsnitt varannan helg men nu när jag har flyttat blir det allt mer sällan jag är där och hälsar på. Självklar älskar jag han också! ♥


Längesedan


Kvällens pyssel, texten är även ett tatuerings önskemål.

En sak ni inte vet om mig

Ifall jag ska vara helt ärlig tror jag inte att det finns något som inte minst EN person vet om mig men om jag ska berätta om något som jag inte tror så många vet och som inte är speciellt intressant så kan jag berätta att jag inte har några halsmandlar, de var för stora så för några år sedan låg jag på operationsbordet och tog bort dem + en körtel i näsan. Absolut inte det roligaste avslöjandet och det är säkert flera som redan visste om det men jag kom inte på något bättre.

Sopaholic?

Idag på hålet vandrade jag och några classmates runt på stan innan vi satte oss på wayne´s för fika. Jag fick med mig några saker hem men nu ska det bli skärpning på min ekonomi, jag ska inte köpta något annat än den nödvändigare maten och de fyra julklapparna som jag har kvar att köpa + något som jag kan ha på mig på nyår. Nu ska jag på långpromenad med Candy och sen lägga mig och se det nya avsnittet av Gossip Girl!


Förklaring


Mot skolan


Billig måndag



Det är måndag och efter skolan gick jag en sväng på stan för att hitta mig ett par svarta tighta jeans, inte speciellt dyra heller.

Om mig

Jag heter Matilda Elisabeth Jonsson och är född och uppvuxen i Skellefteå. Kom till världen en skär torsdag den 31 mars 1994. När jag var fyra år skilde sig mina föräldrar, vi bodde i ett blått hus på Mobacken som idag är grått och som min pappa bor kvar idag. Efter att ha flyttat runt lite med mamma flyttade vi till min låtsas pappas föräldrars gamla hus på Moröbacke. En år senare kom min lillasyster Lovisa. Jag har även en storebror som heter Pontus. Efter att ha bott i det huset i 6 år flyttade vi till andra sidan vägen till ett ännu större hus med större garage och stall. Jag har ridit sen jag var sju år och fick mina första foderhästar när jag gick i femman, shetlandsponnyn Níngemar och Nordsvensken Snärt Pärlan. När det Snärtan skulle lämnas tillbaka fick jag D-ponnyn Amber som var en korsning av Islands häst och Varmblod. När jag kände att jag inte utvecklades mer med Amber tog jag min nuvarande häst Sarah Quill på foder som jag/min mamma äger idag. I augusti detta år lämnade jag boet och flyttade till min lilla etta i Luleå med min hund Candy som är en shih tzu som min familj tog som omplacerings hund förra sommaren, för att utbilda mig till frisör. Nu går jag gymnasiet men i klassen Hv1Fr som jag trivs jätte bra i.

Det blev väldigt mycket på en gång och kanske lite väl personligt men jag har inte sagt någonting här som jag inte skulle kunna berätta för en främling på stan så därför kan jag lika gärna skriva det på bloggen.



Scissor sister



Julia åkte hem med bussen för en stund sedan. Vi har pratat på , bakat choklad maränger som ska bjudas på till veckan och ätit middag. Nu har jag lite skolarbete att ta tag i.

Utmaningen

För att få lite fart på bloggen igen tänkte jag köra den här utmaningen som varenda blogg gör för tillfället , så jag följer med strömmen.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – En sak ni inte vet om mig
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Mina syskon
Dag 07 – I min handväska
Dag 08 – Min favoritplats
Dag 09 – Platser jag besökt
Dag 10 – Min första kärlek
Dag 11 – Min dag i bilder
Dag 12 – Min bästa vän
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Min barndom
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Min musiksmak
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Dåliga vanor och laster
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mitt hem
Dag 30 – Om det här vore min sista dag

Helgen

Fredag: Klättring på idrotten som slutade med att en av mina naglar ligger kvar "handtagen", tog bussen till Skellefteå , festligheter med bla Ida & Claudia 

Lördag: Laserdome premiär för min del med Nils , William och Fanny, sedan eftersnack och klippning hos Fanny.

Lånad bild från Fanny!

Söndag: Ridtur och Lastbil hem till Luleå.

Sträck ut vingarna

Bloggen går snart i konkurs, skärpning snart. Är i Skellhell över helgen så en mini uppdate om mitt liv kommer när jag är tillbaka i Luleå.

RSS 2.0